Klasiskie pīrādziņi ar gaļu

5 1
Klasiskie pīrādziņi ar gaļu
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 500 g 20% skāba krējuma
  • 4 lielas olas
  • 20 - 30 ēd. k. rapšu vai olīveļļas
  • 2 ēd. k. cukura
  • 900 g kviešu miltu
  • 100 g svaiga rauga
  • Ūdens
  • Sāls
  • Pildījumam:
  • Žāvēta gaļa
  • Sīpols
  • Pipari
  • Ola

Pagatavošana

240 min.
  1. Bļodā sadrupina raugu, pievieno 1 tējk. cukura, 1 tējk. miltu. Pielej 3 ēd. k. silta ūdens un samaisa.
  2. Liek siltā vietā, lai raugs atdzīvojas (10–15 min). Raugs ir atdzīvojies, kad tas bļodā ir uzbriedis.
  3. Kad raugs gatavs, liek to lielā bļodā, pievieno olas, krējumu, eļļu, cukuru un sāli. Samaisa un pievieno miltus.
  4. Samīca mīklu. Tai jābūt vijīgai, bet, lai nelīp pie rokām. Liek ledusskapī uz 2 h, lai rūgst.
  5. Tad veltnē mīklu, veido apaļus mīklas plācenīšus (es to daru ar vīna glāzi).
  6. Liek pa vidu masu ar sagrieztu gaļu, sīpoliem un pipariem. Ievīsta un apsmērē ar sakultu olu. Liek cepties aptuveni 200 °C, līdz pīrādziņi kļūst brūni.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize