Marmora siera kūka

5 1
Vienreiz saldētavā atradu mellenes, un vīrs ļoti gribēja siera kūku. Tā tapa melleņu siera kūka. Dēls dikti gribēja palīdzēt un bija galvenais maisītājs, bet viņam nebija spēka līdz galam izmaisīt. Tā radās marmora raksts manā siera kūkā!

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 100 g sviesta
  • 150 g cepumu (piemēram, Selga)
  • 150 ml iebiezinatā piena
  • Kūkai:
  • 600 g krēmsiera (Mascarpone, Philadelphia utt.)
  • 200 g melleņu
  • 150 g jogurta (es izmantoju šokolādes-lazdu riekstu)
  • 5 ēd. k. cukura
  • 150 ml iebiezinātā piena
  • 20 g želatīna

Pagatavošana

300 min.
  1. Biskvīts:
    <strong>Biskvīts:</strong>
  2. Kondensēto pienu uzsilda un tajā izkausē sviestu.
  3. Masai pievieno sadrupinātus cepumus un liek cepeškrāsnī uz 20 grādiem, cep 20 minūtes.
    Masai pievieno sadrupinātus cepumus un liek cepeškrāsnī uz 2...
  4. Ņem ārā un atdzesē.
    Ņem ārā un atdzesē.
  5. Kūka:
  6. Iebiezināto pienu, jogurtu un krēmsieru sajauc viendabīgā masā.
    Iebiezināto pienu, jogurtu un krēmsieru sajauc viendabīgā ma...
  7. Mellenēm pievieno cukuru un visu sablendē.
  8. Želanīnu aplej ar siltu ūdeni un kārtīgi izmaisa. Kad tas ir izdarīts, želatīnu pievieno siera masai.
    Želanīnu aplej ar siltu ūdeni un kārtīgi izmaisa. Kad tas ir...
  9. Sablendētās mellenes iecilā siera masā un viegli apmaisa, atstājot marmora efektu.
    Sablendētās mellenes iecilā siera masā un viegli apmaisa, at...
  10. Kad biskvīts atdzisis, tam pa virsu lej kūkas masu un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
    Kad biskvīts atdzisis, tam pa virsu lej kūkas masu un liek l...
  11. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

hmmmmm 2016. gada 20. jūlijs 14:56
Uz cik lielu formu (diametru) ir paredzets sis sastavdalu daudzums?
Ivo 2016. gada 24. aprīlis 16:59
Cepšana pamatnes pietiej arī 15min. Jo pec 20min ir loti cieta kad eed pamatne. Der arii skidrais jugurts ka piemeram Baltais jogurts .
Guna 2016. gada 20. februāris 14:19
kādas konsistences jogurtam jābūt? dzeramajam vai biezākam? un vai mellenes pirms blenderēšanas jāatlaidina, ja sasulušas?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize