Long john lazanja

4 1

Sastāvdaļas

  • 800 -1000 g liesa maltā cūkgaļa
  • 300 -400 g vājpiena biezpiens
  • 1 iepakojums lazanjas plāksnes (pietiks 2 reizēm)
  • Sīpols
  • 800 ml tomātu sula
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 0.5 l piens
  • 5 ēd.k. krējums vai baltais jogurts
  • Paprika
  • 50 g sviests
  • 3 ēd.k. kviešu milti
  • 1 paciņa rīvēts siers Džiuga
  • Santa Maria pipari
  • Provansas garšviela
  • Muskatrieksti

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo "pildījumu". Biezpiena masai sajauc biezpienu ar krējumu/jogurtu, kubiņos sagrieztu papriku, ķiploku (saspiests) un sāli pēc garšas;
  2. Gaļas mērcei uz pannas apcep sīpolus, pievieno gaļu un Santa Maria piparus. Beigās pielej paštaisīto tomātu sulu;
  3. Bešamela mērcei sajauc kopā sviestu, miltus, Santa Maria piparus (dažādus), muskatriekstus un pienu;
  4. Cepamtraukā liek kārtās ( no apakšas uz augšu):
  5. Bešamels, lazanjas plāksnes (noklāj visu virsmas laukumu 1 kārtā);
  6. Gaļas mērce un Džiuga siers, plāksnes;
  7. Bešamels un biezpiena masa, plāksnes;
  8. Bešamels un gaļas mērce, siers, plāksnes;
  9. Bešamels un gaļas mērce, siers, plāksnes;
  10. Bešamela mērce (atlikusī);
  11. Visu pārkaisa ar atlikušo Džiuga sieru.
  12. Visu liek cepeškrāsnī 200 grādos uz aptuveni 45 min. - 60 min. Sākumā uzliek pa virsu foliju, lai neapdeg.
  13. Pēc 30 min pārbauda, un tad būs skaidrs, vai vajadzēs cept 45 minūtes vai visu stundu.
  14. * Otrā dienā garša ir vēl intensīvāka un labāka!
  15. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni