Vīngliemeži ar ķiplokiem

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg sāls
  • 1 pudele 70% Valdo etiķis
  • Sinepes
  • Mārrutki Spilvas mājas gaumē
  • Melnie pipari
  • Ķiploki vai to ziedi
  • Spainis gliemenes

Pagatavošana

30 min.
  1. Viena porcija 25 gliemji.
  2. Gliemjus ieber vārošā ūdenī, pavāra1-2 min., izņem ar dakšiņu, izvelk, nogriež pēdiņu, gļotu gredzenu, ar sāli noberzē gļotas, skalo;
  3. Traukā ieliek pēdiņas, uzlej etiķa esenci, apmēram pēc 40 min. esenci nolej, skalo un svaigā ūdenī notur kādas 3-4 stundas. Esence noēd gļotu pārpalikumus,pārejo notīra ar nazi;
  4. Ieliek pēdiņas katlā -25 gab. Pārlej ar 200 g ūdens, pievieno nedaudz malto piparu, naža galu angļu sinepju, naža galu mārrutku, divas šķipsniņas jūras sāls un sauju ķiploku ziedus sagrieztus pa 5-6 cm;
  5. Vāra ~ 25 minūtes, nolej ūdeni, pārlej ar olīveļļu, pavāra vēl 3-5 min, liek galdā.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas