Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes keikpopi

2014. gada 21. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Sagatavo nepieciešamos darbarīkus: kūku veidne 20cm diametrā, mikseris, 18 bambusa va plastmasas kociņi, katls, termo izturīga bļoda, karote, liela bļoda biskvīta masai, kartona kaste ar caurumiņiem, kur ievietot keikpopus atdzišanai, folijs un cepamais papīrs.
2. Ar mikseri saputo sviestu un pūdercukuru, līdz viss ir labi sajaucies un kļuvis gaišāks. Pakāpenski pievieno sakultas olas, cepamo pulveri, miltus un visu kārtīgi sajauc.
3. Iegūto masu pilda veidnē, kas iesmērēta ar sviestu un izkaisītiem miltiem.
4. Masu nolīdzina un cep cepeškrāsni 180 °C ~ 25 min., kamēr masa kļūst zeltaini brūna.
5. Izcepto biskvītu 10 min. dzesē cepamajā veidnē, tad izņem un ļauj atdzist pilnībā.
6. Kad biskvīts pilnībā atdzisis, to saberž sīkās drupačās. Paralēli sajauc Mascarpone sieru ar pūdercukuru.
7. Saberztajam biskvītam pievieno siera un pūdercukura masu. Maisa, kamēr masa ir viendabīga.
8. Ar karotes palīdzību veido gludas bumbiņas un kārto tās uz šķīvja, uz kura izklāts cepamais papīrs.
9. Kad bumbiņas gatavas, ievieto tās ledusskapī vai saldētavā, lai sastingst.
10. Karstā ūdens peldē izkausē balto šokolādi. Ja grib krāsaināku, pievieno pārtikas krāsvielas.
11. Kad bumbiņas sastingušas, ņem ārā no saldētavas un katrā iesprauž pa koka irbulītim.
12. Bumbiņas pa vienai mērcē izkausētajā šokolādē, lai tās pilnībā noklātos ar masu. Liekajai šokolādei ļauj notecēt.
13. Bumbiņas jānovieto vertikāli, lai nekur nepieskartos. Kamēr šokolāde nav sastingusi, bumbiņas apkaisa ar pūdercukuru vai cukura graudiņiem.
14. Ļauj šokolādei kārtīgi sastingt ledusskapī, un tad pasniedz!
15. Lai labi garšo!
Uz augšu