Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Banānu maize ar rozīnēm un ķiršiem

2014. gada 17. maijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
90 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Lielā bļodā iesijā miltus un sāli, turpat iemaisa sviestu un cukuru, rozīnes, sakapātus riekstus un sacukurotos ķiršus.
2. Samīca banānus ar dakšu, tiem pievieno sakultas olas, to visu samaisa un iejauc iepriekš pagatavotajā masā.
3. Iesmērē cepešpannu (Cepamā trauka vēlamie izmēri - 24cm X 13.5cm X 5cm. Tā, lai maize neiznāk plakanā, bet gan kā kukulītis), var ieklāt cepamo papīru, liek cepties apmēram pusotru stundu.
4. Gatavu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
5. * Šī maize ir vēl garšīgāka, ja pastāv kādu dienu. Griezt smalkās šķēlītēs, var ēst tāpat vai ar sviestu.
6. Labu apetīti!
Uz augšu