Banānu maize ar rozīnēm un ķiršiem

5 1
Banānu maize ar rozīnēm un ķiršiem
Foto: Depositphotos
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 450 g banānu (vēlams nogatavojušies)
  • 225 g miltu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 110 g sviesta
  • 170 g cukura (Caster sugar)
  • 110 g rozīņu
  • 30 g valriekstu
  • 110 g sacukurotu ķiršu (Glace cherries)
  • 2 olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

90 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Lielā bļodā iesijā miltus un sāli, turpat iemaisa sviestu un cukuru, rozīnes, sakapātus riekstus un sacukurotos ķiršus.
  2. Samīca banānus ar dakšu, tiem pievieno sakultas olas, to visu samaisa un iejauc iepriekš pagatavotajā masā.
  3. Iesmērē cepešpannu (Cepamā trauka vēlamie izmēri - 24cm X 13.5cm X 5cm. Tā, lai maize neiznāk plakanā, bet gan kā kukulītis), var ieklāt cepamo papīru, liek cepties apmēram pusotru stundu.
  4. Gatavu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
  5. * Šī maize ir vēl garšīgāka, ja pastāv kādu dienu. Griezt smalkās šķēlītēs, var ēst tāpat vai ar sviestu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
inta 2016. gada 29. decembris 13:40
Paldies shefpavaram par manas receptes korigeshanu un esaki visiem,ljoti garshiga sanak.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize