Tomātu biezzupa ar gailenēm

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 450 g smalcināti tomāti savā sulā
  • 1 liels sīpols
  • 2 ēd. k. olīveļļa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 /4 tēj. k. čili pulveris
  • 3 -4 ēd. k. tomātu pasta
  • 500 g gailenes
  • 200 g siers
  • 1 l ūdens
  • 1.5 ēd. k. baltvīna etiķis
  • Cukurs
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Katliņā sakarsē eļļu. Uz vidēji karstas liesmas apcep smalki sagrieztu sīpolu. Karsē ~5 minūtes. Pievieno smalcinātu ķiploku un čili pulveri, karsē vēl pāris minūtes;
  2. Katla saturam pievieno tomātu pastu un maisot karsē minūti;
  3. Pievieno tomātus un gailenes. Pieber arī sarīvētu sieru;
  4. Katliņā ar tomātiem lej ūdeni un uzvāra. Kad zupa sāk burbuļot, samazina liesmu un vāra vēl 10-15 minūtes;
  5. Pēc garšas pievieno cukuru, vīna etiķi, sāli un maltus melnos piparus. Izslēdz plīti un ļauj zupai vēl 10 minūtes pastāvēt siltumā, lai garšas savelkas.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas