Pavasara siera kūka ar ogām

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 120 g žāvētu aprikožu
  • 120 g žāvētu dzērveņu
  • 180 - 200 g riekstu
  • Krēmam:
  • 2 olas
  • 130 g brūnā cukura
  • Apelsīns
  • 8 g želatīna
  • 400 g Filadelfijas siera
  • Dekoram:
  • 300 g svaigu vai saldētu ogu

Pagatavošana

120 min.
  1. Vispirms samaļ riekstus, pievieno žāvētās aprikozes un dzērvenes un turpina malt. Iegūto masu ieklāj kūkas formas pamatnē (diametrs 19 cm).
  2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, bet dzeltenumiem pievieno cukuru un kuļ, līdz izveidojas bieza, krēmīga masa.
  3. Izspiež apelsīna sulu un pievieno tai želatīnu. Pagaida, kamēr želatīns uzbriest, tad to sakarsē, pievieno olu dzeltenumiem un visu sakuļ. Beigās ievieno arī Filadelfijas sieru un iecilā olu baltumus.
  4. Krēma masu lej formā un liek ledusskapī vismaz uz 1–1,5 stundu, lai sastingst.
  5. * Kūku pasniedz, dekorētu ar svaigām vai saldētām ogām.
  6. * Ja nav pieejams gana jaudīgs blenderis, riekstus vari iebērt dvieļa stūrī un tos sasmalcināt, uzsitot ar kādu smagāku priekšmetu, bet žāvētos augļus – sakapāt ar nazi.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize