Izdevīgais burkānu sautējums

3 1
Bērnībā reti kuram garšo vārīti burkāni, man tajā skaitā, taču, ciemojoties pie vecmammas māsas, bij` jāēd, kas ir mājās vai izaug pašu dārziņā. Tā nu man iemānīja vārītus burkānus un vēl piedevām ar mannu. Tik ļoti iegaršojās, ka pieaugot palūdzu recepti un kā gaļēdājs pievienoju savu mīļāko produktu - malto gaļu. Ja šo recepti taisa bez gaļas, iznāk ļoti ekonomisks un sātīgs ēdiens, ko nav smādējuši arī smagā darba darītāji! Ceru, ka kādam vēl iegaršosies!

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1.5 kg burkāni
  • 800 g maltā gaļa pēc izvēles, es ņemu cūkgaļas, bet var vispār bez gaļas
  • 500 g sīpoli
  • 100 g mannas putraimi
  • Olīveļļa cepšanai
  • Ķiplok-sāls
  • Maltās gaļas garšviela
  • Gaļas garšviela
  • Saldās paprikas garšviela - pēc saviem ieskatiem

Pagatavošana

90 min.
  1. Nomizo burkānus un sīpolus. Liek cepties malto gaļu, pievieno garšvielas;
    Nomizo burkānus un sīpolus. Liek cepties malto gaļu, pievien...
  2. Uzliek vārīties burkānus (ilgākais process visā receptē, tāpēc var sagriezt burkānus mazākos gabaliņos, lai ātrāk gatavi). Kamēr tie vārās, sagriež sīpolus un arī apcep, pievieno ķiploksāli. Sīpolus var cept kopā ar gaļu, bet man patīk atsevišķi. Kad burkāni gandrīz gatavi - mazliet par cietu, lai ēstu uzreiz, - tos sagriež ripiņās vai cik smalki patīk;
    Uzliek vārīties burkānus (ilgākais process visā receptē, tāp...
  3. Kad viss sagatavots, vok pannā liek sagrieztos burkānus, pievieno mannas putraimus (kas nav ne vārīti, ne kā citādi termiski apstrādāti), kārtīgi samaisa;
  4. Kad manna mazliet iekrāsojas no burkāniem, pievieno malto gaļu un sīpolus. Visu samaisa un pasautē ar vāku, līdz burkāni ir gatavi, apmēram 5 minūtes.
  5. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni