Cāļa stilbiņi šampinjonu mercē

5 1
Cāļa stilbiņi šampinjonu mercē
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 5 cāļa stilbiņi
  • 500 g šampinjonu
  • Sīpols
  • 1 glāze piena
  • 1.5 ēd. k. miltu
  • Šķipsniņa pipari
  • Sāls
  • Eļļa

Pagatavošana

40 min.
  1. Cāļa stilbiņus iesmērē ar garšvielām.
  2. Paplāti iesmērē ar eļļu un saliek cāļa stilbiņu.
  3. Cepeškrāsni uzsilda uz 200 grādiem. Liek stilbus cepties. Kad tie paliek brūni, ņem ārā no krāsns.
  4. Gatavo mērci. Šampinjoniem nogriež kātiņus un sagriež tos šķēlītēs. Liek uz pannas cepties. Kamēr šampinjoni cepās, smalki sagriež sīpolu un pievieno šampinjoniem. Kas šampinjoni mīksti, tie ir gatavi.
  5. Tālāk pievieno miltus. Ja mērci gribas tumīgāku, pievieno 1,5 ēd. k., ja šķidrāku - tikai 0,5 ēd. k. miltu. Visu apmaisa un pievieno pienu. Piena daudzums atkarīgs no tā, kādu konsistenci vēlaties un cik daudz mērces nepieciešams.
  6. Mērcei pievieno garšvielas pēc izvēles un šķipsniņu piparu. Tā ir gatava brīdī, kad sāk vārīties.
  7. Vistu ņem ārā no cepeškrāsns, pārlej ar gatavo mērci. Ja vēlās var nedaudz kopā vēl pakarsēt krāsnī.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Tatjana 2014. gada 19. aprīlis 09:50
Sanaca loti garsigi!Paldies par recepti!Iesaku citiem ari pameginar nenozelosiet:)))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni