Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Marinēta vistas fileja riekstu kažociņā

2014. gada 17. aprīlis
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Sāk ar vistas fileju iemarinēšanu.
2. Vistas fileju sagriež šķēlēs, kuras ar āmuriņu izklapē (izmantojiet pārtikas plēvi, jo vistas gaļa ir ļoti trausla, lai nesaplīst pa gabaliem).
3. Kad tas izdarīts, gatavo marinādi. Ņem bļodu attiecīgā izmērā, lai gaļai un marinādei būtu vieta. Ielej siltu ūdeni, lai medus viegli izšķīst un tik daudz, lai nosegtu izklapēto gaļu.
4. Ūdenī ieliek medu, pieber sāli, piparus, čili pulveri, garšvielas putnu gaļai, pievieno šķēlītēs sagrieztu ingveru (griezt pa šķiedrai, lai vairāk sulas iznāk āra), pievienobsaspiestas ķiploku daiviņas (ar naža sānu uzspiež uz daiviņas, lai izdalās sula), sagriež ripiņās čili piparu. Visu kārtīgi samaisa. Sastāvdaļu un garšvielu daudzums ir aptuvens, jābūt vienlīdzībai starp sāļo, aso un saldo, lai nekas nav par daudz un neņem virsroku. Un atkarīgs jau arī no tā, cik asu ēdienu lietojat.
5. Saliek izklapētās filejas iekšā marinādē tā, lai viss ir noklāts ar šķidrumu. Liek ledusskapī, lai ievelkas. Protams, jo ilgāk dosiet laiku gaļai ievilkties, jo sulīgāka un garšīgāka tā būs (pietiks arī ar stundu, būs gana garšīgi).
6. Gatavo panējumu. Riekstus, miltus, sāli, piparus un ķiplokus ieber blenderī un visu sablenderē, līdz viss samalies smalkā pulverī.
7. Gaļu apvārta riekstu panējumā un liek cepties uz pannas, kurā pirms tam uzkarsēts nedaudz eļļas (es izmantoju olīveļļu, lai nav liekas piegaršas un tiešām nedaudz, jo rieksti arī radīs eļļainu vidi).
8. Cep aptuveni 2 min. no katras puses (ilgums atkarīgs to tā, cik plāni gaļa izklapēta un cik laba panna). Lai nepiedeg rieksti, ja ne tik laba panna, tad labāk vairākas reizes apgriezt uz vienu otru pusi. Gatavs!
9. * Mēs mājās ēdam ar dārzeņu salātiem, bet, protams, var ēst gan ar kartupeļiem, gan rīsiem, gan makaroniem vai vienkārši tāpat. Ļoti garšīgi un veselīgi. Putnu gaļai būs neraksturīgs sulīgums.
10. Labu apetīti!
Uz augšu