Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra šašliks cepeškrāsnī

2014. gada 31. marts
Foto: Sindija
Pagatavošana
60 min
1. Gaļu sagrieš gabaliņos.
2. Taisa marinādi: majonēzi sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, soju, garšvielām, citronu sulu un sinepēm.
3. Gaļai klāt pievieno marinādi un ļauj ievilkties. Ideāli, ja no no rīta iemarinē, bet vakarā liek cepties, dodot laiku visam savilkties.
4. Ieklāj cepamajā traukā foliju, bet pannā ielej ūdeni, lai ir tvaiks un gaļa nepaliek sausa. Trauku ieliek pannā ar ūdeni.
5. Gaļu sasprauž uz bambusa iesmiņiem (pirms tam tos saslapina, lai gaļa nepiedeg), pa starpai liekot kādu tomātiņu.
6. Kārto uz trauka. Man sanāca, ka iesmiņi turas uz trauka abās pusēs, bet ja trauks ir apaļš, var uzlikt tikai vienu iesma galu, veidojot apli.
7. Liek 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 20 minūtem apgriež otrādi.

* Pasniedz ar gurķu stienīšiem un dārzeņu mērcīti.

Labu apetīti!
Uz augšu