Jēra šašliks cepeškrāsnī

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas ar speķīti
  • 2 ēd. k. majonēzes
  • 2 ēd. k. sinepju
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Pipari
  • Sāls
  • Var pievienot arī garšvielas šašlikam
  • 1 tējk. sojas mērces
  • 1 tējk. citronu sulas
  • Ķirštomātiņi

Pagatavošana

60 min.
  1. Gaļu sagrieš gabaliņos.
  2. Taisa marinādi: majonēzi sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, soju, garšvielām, citronu sulu un sinepēm.
  3. Gaļai klāt pievieno marinādi un ļauj ievilkties. Ideāli, ja no no rīta iemarinē, bet vakarā liek cepties, dodot laiku visam savilkties.
  4. Ieklāj cepamajā traukā foliju, bet pannā ielej ūdeni, lai ir tvaiks un gaļa nepaliek sausa. Trauku ieliek pannā ar ūdeni.
  5. Gaļu sasprauž uz bambusa iesmiņiem (pirms tam tos saslapina, lai gaļa nepiedeg), pa starpai liekot kādu tomātiņu.
  6. Kārto uz trauka. Man sanāca, ka iesmiņi turas uz trauka abās pusēs, bet ja trauks ir apaļš, var uzlikt tikai vienu iesma galu, veidojot apli.
  7. Liek 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 20 minūtem apgriež otrādi.

    * Pasniedz ar gurķu stienīšiem un dārzeņu mērcīti.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Jānis 2014. gada 5. jūnijs 16:01
He he... kur tad šašliks?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni