Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Sātīgā kviešu sāliņputra

2014. gada 18. marts
Foto: Receptes.lv
Šī kviešu putra ir mans mīļākais bērnības dienu ēdiens. Manā ģimenē to ēdam tikai es un viens mans bērns, pārējie ģimenes locekļi saka tā: "Kā kaut ko tādu vispār var ieēst."
Pagatavošana
30 min
1. Gabaliņos sagrieztu gaļu liek uzkarsētā čuguna podiņā, pārkaisa ar sāli un cep brūnu, bieži apmaisot;
2. Kad gaļa gatava, to kopā ar lielāko daļu tauku ņem ārā, atstājot podiņā pārpalikušos taukus un gaļas smalkumiņus. Pieber vēl sāli, ūdeni un uzvāra;
3. Kad ūdens vārās, tajā iekuļ miltus un, enerģiski maisot, pavāra vēl 5 - 7 minūtes;
4. Putru liek bļodiņā un vidū kārto sacepto gaļu ar tauciņiem.
5. * Ēdiens ir ļoti trekns un ēdams tikai karsts.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu