Smilšu mīklas cepumiņi

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Sviests
  • Cukurs
  • Milti
  • Olas
  • Kakao
  • Pūdercukurs
  • Ūdens

Pagatavošana

40 min.
  1. Samaisa miltus ar cukuru un izsijā kaudzītē uz dēlīša vai tīra galda.
  2. Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un ar nazi iekapā miltos. Ar nazi to dara tādēļ, lai sviests siltajās rokās neizkustu un mīkla nekļūtu lipīga.
  3. Kad masa kļuvusi pilnīgi drupana, to veikli ar rokām saviļā bumbā un liek uz stundu dzesēties ledusskapī.
  4. Mīklu izveltnē 0,5 - 1 cm plānā kārtiņā. Ja vēlas rullēt uz galda, vispirms apkaisa to ar miltiem, lai mīkla neliptu. Vislabāk rullēt tieši uz cepamā papīra.
  5. Izspiestos cepumus pārziež ar sakultu olu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 °C 10 - 15 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni.
  6. Bļodiņā sajauc pūdercukuru ar ūdeni (pusglāzei pūdercukura vajadzēs 2 - 3 tējk. ūdens). Glazūra nedrīkst būt pārāk šķidra, citādi tā tecēs nost. Papildina to ar dažādam krāsā. Šokolādes glazūru gatavo no pūdercukura ar kakao. Katras krāsas glazūru pilda savā turziņā, uzmanīgi nogriež galu un apzīmē cepumzvērus uz nebēdu.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ritvars 2016. gada 4. septembris 18:25
Ups paliadu garam piekto punktu.
Ritvars 2016. gada 4. septembris 18:23
a kapec olas vajag. recepte nav rakstits kur olas izmantot.
mans 2015. gada 1. decembris 20:14
jaizmanto formula 1;2;3
tad arī sanāks

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize