Smilšu mīklas cepumiņi

2014. gada 11. marts
Foto: Tīna Rumpa
Pagatavošana
40 min
1. Samaisa miltus ar cukuru un izsijā kaudzītē uz dēlīša vai tīra galda.
2. Aukstu sviestu sagriež gabaliņos un ar nazi iekapā miltos. Ar nazi to dara tādēļ, lai sviests siltajās rokās neizkustu un mīkla nekļūtu lipīga.
3. Kad masa kļuvusi pilnīgi drupana, to veikli ar rokām saviļā bumbā un liek uz stundu dzesēties ledusskapī.
4. Mīklu izveltnē 0,5 - 1 cm plānā kārtiņā. Ja vēlas rullēt uz galda, vispirms apkaisa to ar miltiem, lai mīkla neliptu. Vislabāk rullēt tieši uz cepamā papīra.
5. Izspiestos cepumus pārziež ar sakultu olu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 180 °C 10 - 15 minūtes, līdz cepumi kļūst zeltaini brūni.
6. Bļodiņā sajauc pūdercukuru ar ūdeni (pusglāzei pūdercukura vajadzēs 2 - 3 tējk. ūdens). Glazūra nedrīkst būt pārāk šķidra, citādi tā tecēs nost. Papildina to ar dažādam krāsā. Šokolādes glazūru gatavo no pūdercukura ar kakao. Katras krāsas glazūru pilda savā turziņā, uzmanīgi nogriež galu un apzīmē cepumzvērus uz nebēdu.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu