Siera kūka ''gotiņa"

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas "Selgas" cepumu
  • 500 g Ricotta siera
  • 3 olas
  • 175 g sviesta
  • Skābais krējums (jo treknāks, jo labāk)
  • Citrons
  • Vaniļas aromatizētājs (var arī ekstraktu)
  • Cukurs
  • 10 gab. konfektes "gotiņa"
  • Ananāsu gabaliņi

Pagatavošana

120 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas. Bildes sastāvdaļu daudzums nesakrīt ar patieso daudzumu, tapēc pēc tā nevadieties.
    Sagatavo sastāvdaļas. Bildes sastāvdaļu daudzums nesakrīt ar...
  2. Abas cepumu paciņas sasmalcina un pievieno izkausēto sviestu. Masu samaisa.
    Abas cepumu paciņas sasmalcina un pievieno izkausēto sviestu...
  3. Cepumu masu izklāj vienmērīgi cepamtraukā, lai masa būtu pietiekami stingra pie trauka malām (man personīgi patīk izklāt arī uz maliņām, bet var arī tikai pamatni, tā ir jūsu izvēle).
    Cepumu masu izklāj vienmērīgi cepamtraukā, lai masa būtu pie...
  4. Sieru blendē kopā ar olām, liekot tās pakāpeniski klāt sieram. Pievieno izspiestu citrona sulu (es izmantoju pusīti) un cukuru pēc garšas.
  5. Pievieno dažus pilienus vaniļas ekstrakta un blenderē, lai sanāk krēmīga masa. Beigās pievieno 3 ēdamkarotes skābā krējuma un samaisa.
  6. Masu ielej cepamtraukā.
    Masu ielej cepamtraukā.
  7. Kūku liek 200 °C uzsildītā cepeškrāsnī uz 55 minutēm.
  8. Pēc tam, kad kūka gatava, to rotā ar izkausētām ''Gotiņām'' un ananasu gabaliņiem.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Māra 2015. gada 20. augusts 20:07
Ļoti garda kūka, cepu uz mammas vārda dienu un visi slavēja. Pamainīju tikai to, ka cepu mazāk par 55 minūtēm un ananāsu vietā pārkaisīju tortes augšu ar sasmalcinātiem valriekstiem. Gāja uz urrā. Paldies par recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize