Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ķirbju siera kūka ar brūkleņu glazūru

2014. gada 6. marts
Foto: Oskars Morozovs
Pagatavošana
90 min
1. Karstumizturīgā veidnē ielej 2 cm ūdens, liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C.
2. Cepumus ar blenderi sasmalcina, pievieno kanēli, izkausēto sviestu, un visu rūpīgi samaisa.
3. Gatavo maisījumu ieklāj veidnē ar noņemamu malu (aptuveni 28 cm diametrā) un stingri piespiež. Cep 10 minūtes, tad atdzesē.
4. Ar mikseri saputo sieru, mīkstu un gaisīgu, pēc tam iejauc kukurūzas cieti un cukuru.
5. Putojot pa vienai pievieno olas, pēc katras olas pievienošanas puto 1 minūti.
6. Iemaisa krējumu un ķirbju biezeni.
7. Maisījumu ielej veidnē un cep 60 minūtes vai tik ilgi, līdz kūkas vidus kļūst stingrs.
8. Veidni nedaudz pakrata, lai pārliecinātos, ka kūka gatava. Kūku atdzesē un pa nakti ieliek ledusskapī.
9. Noņem veidnes malu, ar nazi vai lāpstiņu kūku uzmanīgi atdala no veidnes un uzslidina uz šķīvja.
10. Brūklenes kopā ar ūdeni un cukuru vāra 5 minūtes. Dažas brūklenes noliek malā kūkas rotāšanai.
11. Ūdenī izšķīdinātu kukurūzas cieti iemaisa brūkleņu masā. Glazūru vāra, līdz tā sabiezē, un tad pārlej kūkai. Glazūrai jābūt tik stingrai, lai netecētu pāri kūkas malai.
12. Rotāšanai paredzētās brūklenes kārto uz glazūras.
13. Kūku liek atpakaļ ledusskapī, patur tik ilgi, līdz glazūra sastingst un kūka kārtīgi atdzisusi.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu