Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Tomātu un siera strūdele

2014. gada 25. februāris
Foto: Anita , Ziediņa
Pagatavošana
30 min
1. Ūdenim pievieno miltus, mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga. Ja mīkla liekas par mīkstu, pievieno vēl miltus, ja par cietu - ūdeni;
2. Mīklu pārklāj ar plēvi un uz 30 min. novieto vēsumā;
3. Sviestu samīca ar nelielu daudzumu miltu;
4. Mīklu izrullē trijstūra formā, viducī ieliek sviesta-miltu masu, aizloka ciet un tad izrullē. Vairākas reizes pārloka, atkal izrullē. Atkārto vairākas reizes;
5. Mīklu sadala pa plāksnēm. Plāksnes viducī kārto tomātu šķēles (apm. 1 cm biezas), tiem apkārt un pa virsu pārkaisa sarīvētu sieru (ja lieto Mocarella sieru, tad to sagriež mazos gabaliņos un pārber pār tomātiem). Pievieno piparus un jebkuras citas garšvielas;
Foto: Anita , Ziediņa
6. Pārloka mīklu pāri pildījumam;
Foto: Anita , Ziediņa
7. Strūdele apsmērē ar sakultu olu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 20-25 min. vai līdz tā kļūst zeltaini brūna.
8. Labu apetīti!
Uz augšu