Svaiga un gaisīga siera kūka

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 350 g "Selgas" cepumu
  • Paciņa sviesta
  • Krēmliķieris
  • 2 paciņas svaigā siera
  • 2 citroni, to sula un mazliet miziņa
  • 1 /2 bundžiņa kondensētā piena ar cukuru
  • 200 g saldā krējuma
  • Želējošais cukurs
  • Dažādas ogas
  • Želatīns

Pagatavošana

30 min.
  1. Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu un krēmliķieri (daudzums pēc katra vēlēšanās, bet nepārspīlējot), lai masa mīkstāka. Liek veidnē, nedaudz piespiež, izveido nelielas maliņas, ieliek uz brīdi ledusskapī.
  2. Pa to laiku samaisa svaigo sieru ar iebiezināto pienu un citronu sulu, pierīvē nedaudz cirtona miziņas. Var paputot ar mikseri.
  3. Saputo stingrās putās saldo krējumu ar želējošo cukuru. Pārāk daudz cukura neber, lai nav par saldu. Apmēram 80 - 90 gramus.
  4. Putukrējumu iecilā svaigo sieru masā. Lej pa virsu cepumu masai veidnē.
  5. Ņem ogas pēc izvēles - mellenes, avenes, zemenes (var arī saldētas) -, pārber kūkai pa virsu.
  6. Uzbriedina un tad izkausē želatīnu (apmēram ēdamkaroti) un pievieno ogu suliņai, ko pārlej pāri ogām uz kūkas. Pasniedzam ar sablenderētām zemenēm.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize