Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu un zefīru saldums

2014. gada 12. februāris
Foto: Paula Monta Popova
Pagatavošana
25 min
1. Katru zefīru sagriež 4 daļās un katru zemeni pārgriež gareniski uz pusēm;
2. Uz ūdenī izmērcēta iesmiņa diezgan cieši citu pie cita, pamīšus sasprauž zefīrus ar zemenēm. Uz katra iesmiņa 3 zefīra gabaliņ un 3 zemeņu pusītes;
3. Kad tas izdarīts, krāšņo gardumu iesmiņu liek uz grila. Iesmiņi jāgrilē pavisam īsu brīdi, ik pa laikam apgrozot, lai tie tiktu vienmērīgi apcepti no visām pusēm;
4. * Zefīri ļoti ātri sāks karamelizēties un ar savu saldumu apvīs uzkarsušo zemeni, izviedojot fantastisku garšu un temperatūras rotaļu.
5. Labu apetīti!
Uz augšu