Sākums > Receptes > Salāti

Salāti ar ķirbju čipsiem

2014. gada 12. februāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
20 min
1. Mandarīnu sadala šķēlēs un katru sagriež uz pusēm;
2. Bļodā samaisa sieru, kuskusu (es to vārīju ananāsu sulā, aizstāju ūdeni ar konservēto sulu) un rukolas lapas;
3. Pievieno mandarīnu un ananāsu gabaliņus un izmaisa;
4. Gatavo ķirbja čipsus: ar mizojamo nazīti sagriež ķirbi plānās šķēlēs;
5. Uzkarsē eļļu ap 170 grādiem tik daudz, lai tajā var vārīt ķirbja loksnītes;
6. Kārtīgi uzkarsētā eļļā liek pa loksnītei, tā acumirklī paceļas augšā un apbrūnē no apakšas, tad apgriež un apbrūnina otru pusi;
7. Gatavos čipsus liek uz salvetes, lai notek eļļa;
8. Šķīvī liek salātus un dekorē ar ķirbja čipsiem.
9. * Jāatzīst, ka par rukolu es nēesmu sajūsmā, ja tā tiek pasniegta bez nekā. Bet tajā pašā laikā šajos salātos man tā pat ļoti labi patīk, jo garšas mijās viena ar otru un rukola tiek apslāpēta. Tā kā kaut rukolu it kā nemīlu, ir varianti, kad tā lieliski iederas.
10. * Sulīgi skābais mandarīns, saldais ananāss un izteiktās garšas un aromāta siers ar rukolas lapām garšo ļoti labi.
11. * Ķirbju čipsi ir ne tikai kā dekors, bet arī garšas buķetes dažādībai. Čipsi sanāca pārsteidzoši. Esmu sajūsmā par to garšu. Tie bija tik gardi, ka uz porciju var likt vēl un vēl.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu