Citrona siera kūka ar šokolādes pamatni

3 1
Mascarpone siera vietā var izmantot saldo krējumu, pēc oriģinālās receptes 150 g saldā krējuma. Pārējais receptē nemainās!

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 ola
  • 50 g cukura
  • 70 g sviesta
  • 30 g maltu mandeļu
  • 100-150 g miltu
  • 20 g kakao
  • Pildījumam:
  • 4 olas + 1 olas dzeltenums
  • 150 g cukura
  • 500 g Mascarpone siera/150 g saldais krējums
  • 2 citroni

Pagatavošana

120 min.
  1. Mīklas (pamatnes) gatavošanai olu saputo ar cukuru, pievieno izkausētu, padzesētu sviestu un samaltās mandeles, pievieno kakao, visu samaisa un samīca mīklu.
  2. Mīklu ieliek formā 24 -26 cm, un uz 30 min. novieto aukstumā. Pēc 30 min. mīklu (pamatni), liek cepeškrāsnī cepties uz 15 - 20 min. 180 C.
  3. Gatavo pildījumu: no citroniem norīvē miziņu, izspiež sulu. Olas + 1 dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno Mascarpone sieru vai saldo krējumu, kārtīgi izmaisa, pievieno citrona sulu, masu samaisa.
  4. Gatavo masu ielej formā un cep 180 C 45 min.;
    Gatavo masu ielej formā un cep 180 C 45 min.;
  5. Torti dekorē ar rīvētu šokolādi vai šokolādes skaidiņām.

    Labu apetīti!
    Torti dekorē ar rīvētu šokolādi vai šokolādes skaidiņām....
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

samanta 2015. gada 13. septembris 10:15
man patik
Elina 2014. gada 17. jūnijs 13:43
Sveiki!

Kuka izskatas garda velos to pagatavot! bet diemzel nau ieklaurta informacija kad japievieno milti un vai otra karta jalej virsu pirmai kartai un tikai tad jaliek cepties?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize