Kūka "medus saldumiņš"

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 100 g saldkrējuma sviests
  • 50 g cukurs
  • 2 gab. olas
  • 150 g medus
  • 1 tēj. k. cepamais pulveris
  • 350 g milti
  • Krēmam:
  • 500 g skābais krējums (ne mazāk ka 27%)
  • 200 ml saldais krējums (35%)
  • 150 g cukura pūderis

Pagatavošana

90 min.
  1. Pie mīksta saldā krējuma sviesta un medus pievieno cukuru, olas, cepamo pulveri un izsijātus miltus. Kārtīgi visu izmīca ar rokam līdz viendabīgai masai;
  2. Mīklu apsedz ar dvielīti un ļauj tai pastāvēt 30 min.;
  3. Izmantojot cepamo papīru un kūkas formas apakšējo pamatni, izrullē plānus rausīšus. Man sanāk seši. Piecas kārtas es izmantoju slāņiem, bet sesto sasmalcinu dekoram;
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180* un cep 7 - 10 min., līdz tas paliek zeltaini brūnā krāsā. Pirms ieliek cepeškrāsnī, katru kārtu sadursta ar dakšiņu;
  5. Gatavo krēmu: skābo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru, līdz tas sabiezinās;
  6. Atsevišķi saputo saldo krējumu un pievienoj to pie saputota skābā krējuma, samaisot ar karoti. Es klāt pie krēma pievienoju 1 ēd. k. brendija;
  7. Tad katru mīklas slāni sasmērē ar gatavu krēmu, pa virsu un apkārt uzber drupačas.
  8. *Var izdekorēt ar ogam vai augļiem.
  9. Labu apetīti!

Komentāri

kristaps Tutins 2015. gada 11. augusts 15:14
Man laikam neisdevas tapec ka bija sapelejusas olas!!!
kristaps Tutins 2015. gada 11. augusts 15:11
Man laikam neisdevas tapec ka bija sapelejusas olas!!!
marta .9 gadi busu pavare 2014. gada 15. novembris 17:18
cepot so kūku jūtos labi jo no tās nāk patīkams aromats.un tā garšo labi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize