Safrāna kekss ar mandelēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze piens
  • 125 g cukurs
  • 250 g sviests
  • 500 g milti
  • 25 g raugs
  • Šķipsniņa safrāns
  • 1 /2 tēj. k. sāls
  • 50 g rozīnes
  • 50 g mandeļu skaidiņas
  • Pūdercukurs

Pagatavošana

120 min.
  1. Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Siltā pienā izkausē raugu, iesijā miltus, pievieno sagatavoto sviestu, miltos apviļātas rozīnes;
  2. Safrānu aplej ar karstu pienu, brītiņu nostādina, nokāš. Iegūto koši dzelteno šķidrumu caur sietiņu pievieno mīklai;
  3. Mīklu labi samīca un liek keksa veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar mandeļu skaidiņām;
  4. Uzraudzē, cep mērenā siltumā aptuveni 1 stundu;
  5. Atdzesē, izņem no veidnes, pārkaisa ar pūdercukuru.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti