Sākums > Receptes > Deserti

Safrāna kekss ar mandelēm

2014. gada 9. februāris
Foto:
Pagatavošana
120 min
1. Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Siltā pienā izkausē raugu, iesijā miltus, pievieno sagatavoto sviestu, miltos apviļātas rozīnes;
2. Safrānu aplej ar karstu pienu, brītiņu nostādina, nokāš. Iegūto koši dzelteno šķidrumu caur sietiņu pievieno mīklai;
3. Mīklu labi samīca un liek keksa veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar mandeļu skaidiņām;
4. Uzraudzē, cep mērenā siltumā aptuveni 1 stundu;
5. Atdzesē, izņem no veidnes, pārkaisa ar pūdercukuru.
6. Labu apetīti!
Uz augšu