Sākums > Receptes > Deserti

Aprikožu deserts

2005. gada 11. maijs
Foto: vineta auziņa
Pagatavošana
15 min
1. Aprikozes ieliek blenderī vai virtuves kombainā, pielej 75 ml (5 ēdamkarotes) ūdens un sakuļ, līdz izveidojusies daudzmaz viendabīga masa. Ieliek to bļodā. Banānu nomizo, saspaida biezenī un pievieno aprikožu maisījumam. Rūpīgi samaisa. Augļu maisījumā iecilā jogurtu. Olas dzeltenumu atdala no baltuma, un dzeltenumu pievieno augļu maisījumam. Atsevišķā bļodiņā saputo olas baltumu, līdz tas kļūst stingrs, un viegli iecilā augļu maisījumā. Saldēdienu ar karoti ieliek atsevišķos stikla traukos, rotā ar rīvētu šokolādi un grauzdētām mandelēm un pasniedz galdā. Pasniedz ar vafelēm vai cepumiem-tā dēvētajiem pirkstiņiem. Aprikožu vietā var izmantot ēšanai sagatavotus žāvētus bumbierus vai persikus. Jogurtu var aizstāt ar saldo krējumu. LABU APETĪTI!
Uz augšu