Rahat-lukum no citrusaugļiem

3 1

Sastāvdaļas

  • 5 gl cukurs
  • 2 gl ūdens
  • ½ gl kartupeļu ciete
  • 1 apelsīna vai citrona miziņa
  • 2 -3 piles apelsīnu vai citrona eļļa
  • 4 -5 ēd. k. pūdercukurs

Pagatavošana

240 min.
  1. Cieti izšķīdina 1 glāzē auksta ūdens, izjauc, lai nebūtu kunkuļu;
  2. Katlā ar pārpalikušo ūdeni pieber cukuru, maisot uzvāra, līdz parādās burbuļi un vāra uz vidējas uguns 15-20 minūtes;
  3. Tad atkal uz lielas uguns sīrupu uzvāra, pievieno ūdeni ar cieti, samazina uguni un pievieno smalki sarīvētu apelsīna vai citrona miziņu. Nepārtraukti maisot, vāra, līdz masa sabiezē;
  4. Kad "lukums" sāks nākt nost no katla malām, pievieno apelsīna vai citrona eļļu, vēlreiz izmaisa un izliek masu uz pergamenta izklātas plāts vai iepriekš sagatavotās formiņās;
  5. Virsmu izlīdzina ar slapju karoti un liek atdzesēties uz 4-5 stundām.
  6. * Gatavo desertu sagriež gabaliņos, apviļā pūdercukurā, un tas ir gatavs pasniegšanai.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti