Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildīta vistas fileja ar bekonu "Vīrieša sapnis"

2014. gada 21. janvāris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
30 min
1. Vistas filejās uzmanīgi iegriež kabatiņas. Visvieglāk to izdarīt, gaļu piespiežot ar plaukstu, un tad ar asu nazi vietā, kur fileja biezāka, izdarīt vieglu iegriezumu. Pēc tam to uzmanīgi pagriezt iespējami lielāku. Svarīgi ir kabatiņu nepārplēst, jo savādāk pildījums var iztecēt.
2. Tālāk gatavo vistas pildījumu: šampinjonus smalki sasagriež, pievieno sakapātu ķiploka daiviņu.
3. Masai pievieno sakapātus zaļumus un divas ēd. k. pesto.
4. Visu samaisa vienā masā ar Philadelphia sieru. Garšvielas nepievienoju, jo visas sastāvdaļas jau satur nepieciešamo sāls daudzumu.
5. Iegūto masu pilda vistas filejas kabatiņās. Kad kabatiņa piebāzta pilna, tā jāaizver.
6. Plānās bekona šķēlītes liek vienu pie otras, lai maliņas pārklājas apmēram 1 cm. Filejām izmēri pārsvarā ir vienādi, tāpēc es parasti salieku 4 bekona šķēlītes vienu pie otras.
7. Tālāk vistas fileju ietin bekonā, to dara perpendikulāri. Gala iznākumā būtu jāsanāk skaistam bekona rullītim. Gluži tāpat ietin otru fileju.
8. Abas filejas liek uzkarsētā pannā ar olīveļļu, apcep 3 min. no vienas un 3 min. no otras puses. Lai garšu padarītu intesīvāku, vienu ķiploka daiviņu saspiež un ieber pannā. Būs patīkams aromāts virtuvē.
9. Tālāk ir divi varianti:var turpināt vistu cept uz pannas vēl 3 min. no vienas un 3 min. no otras puses vai filejas var pārvietot uz cepamtrauka un uz 12 min. ievietot cepeškrāsnī 180 grādos.
10. * Bekonīgo vistu pasniedz ar rīsiem, griķiem vai kādām piedevām. Tā kā vista ir gana sātīga, iesaku pasniegt vieglus lapu salātus ar olīveļļu un citrona sulu.
11. * Atceries, ka ēdiens būs tik garšīgs, cik daudz laika un mīlestības tajā ieguldīsi. Varu derēt, ka tavs vīrietis, ieraugot bekonu, būs priecīgs.
12. Labu apetīti!
Uz augšu