Sākums > Receptes > Deserti

Tiramisu mājas gaumē

2014. gada 16. janvāris
Foto: Depositphotos.com
"Dāmu pirkstiņi", kas izmērcēti kafijā un paslēpti zem garda krēma kārtām rezultāta izveido klasisku itāļu desertu jeb tiramisu. Kakao pa virsu šim kārtojumam kā ķirsītis uz tortes, kas ne tikai labi izskatās, bet piešķir arī pasakainu garšu.
Pagatavošana
100 min
1. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, dzeltenumiem pievieno klāt cukuru un Mascarpone, visu saputo, pievieno klāt moku vai brendiju un atkal saputo.
2. Olu baltumus saputo atsevišķi un, ar karoti uzmanīgi maisot, liek klāt pie iepriekš izveidotās masas.
3. Dāmu pirkstiņus iemērc siltā (ne karstā) kafijā un liek traukā, pa virsu uzsmērē krēmu un tā veido vairākus stāvus.
4. Pa virsu uzkaisa kakao un liek atdzesēties ledusskapī uz aptuveni 1 stundu.
5. Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
6. Noderīgi:

* Alkohola pievienošana nav obligāta, tomēr tas piešķir desertam papildus garšu.

* Tiramisu ir jāļauj nostāvēties ledusskapī un krēmam "savienoties" ar cepumiem, lai rezultātu var baudīt kā vienotu veselumu.

* Lai deserts nav šķidrs, cepumus kafijā iemērc uz burtiski sekundi.
Uz augšu