2. Nelielos gabalos vai šķēlēs sagriež tomātus, gurķi, sarkano sīpolu un pievieno salātiem.
3. Olīvas negriež, veselas pievieno.
4. Sieru sagriež palielos kubos, pārkaisa pāri salātiem. (Svarīgi izvēlēties pareizo Fetas sieru, kas nav ciets un sauss);
5. Gatavo mērci: no citrona izspiež sulu, pievieno olīveļļu, sāli, piparus pēc garšas, visu kārtīgi samaisa. Mērci pārlej pāri salātiem, bet nemaisa, jo tad salāti ''saplaks''.
6. * Pati salātus servēju katram ēdājam atsevišķi lielos, lēzenos šķīvjos. Galvenais sastāvdaļas nesamaisīt, bet kārtot uz šķīvja.
7. * Šie salāti ir ļoti garšīgi, veselīgi un patiešām sātīgi. Garšo līdzīgi grieķu salātiem, bet, manuprāt, daudz labākā versijā.