Frikadeļu siera zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas
  • 5 vidēji kartupeļi
  • 3 burkāni
  • 1 ola
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 2 baltmaizes kancīši
  • 2 šķipsnas smalkie makaroni
  • 175 g kausētā siera
  • 1 glāze piena
  • Zaļumi
  • Garšvielas

Pagatavošana

80 min.
  1. Bļodiņā saliek baltmaizi, kurai nogriezta garoziņa, aplej ar pienu tā, lai visa maize būtu slapja. Piens padarīs frikadeles maigākas;
    Bļodiņā saliek baltmaizi, kurai nogriezta garoziņa, aplej ar...
  2. Bļodā liek malto gaļu. Tālāk sarīvē sīpolus un ķiplokus pievieno gaļai. Pievieno arī izmērcēto baltmaizi, kurai pirms tam ar rokām nospiež pienu (tā nedrīkst būt piloši slapja, jo tad frikadeles sanāks putrā!). Vēl klāt pievieno 1 olu un garšvielas - sāli, maltos piparus, var Vegetu pēc patikas. Visu samaisa tā, lai izveidotos vienmērīga masa;
    Bļodā liek malto gaļu. Tālāk sarīvē sīpolus un ķiplokus piev...
  3. Lielā katlā ielej ūdeni (līdz pusei) un uzvāra. Ar samērcētu karoti (tādā veidā frikadeles tik ļoti nepiņķējas) veido frikadelītes;
    Lielā katlā ielej ūdeni (līdz pusei) un uzvāra. Ar samērcētu...
  4. Liek frikadeles verdošā ūdenī. Frikadeļu lielumu var izvēlēties pēc savas patikas. Kad visas frikadeles uztaisītas un ieliktas ūdenī, ļauj tām pavārīties aptuveni 10-15 minūtes atkarība no frikadeļu lieluma;
  5. Kartupeļus sagriež kubiņos un caurdurī noskalo nost tā saucamo kartupeļu cieti;
    Kartupeļus sagriež kubiņos un caurdurī noskalo nost tā sauca...
  6. Burkānus sarīvē ar rupjo rīvi;
    Burkānus sarīvē ar rupjo rīvi;
  7. Dārzeņus pievieno frikadelēm zupas ūdenī, klāt piemet pāris lauru lapas. Tāpat uzreiz var piebērt nedaudz sāls un Vegetas. Es vēl pivienoju sagrieztu sīpolu un papriku. Tam visam ļauj vārīties aptuveni 20 min. vai, līdz dārzeņi ir mīksti;
  8. Kad dārzeņi gatavi, pievieno kausēto sieru, lēnām samaisa. Kad zupa uzvārās, noņem no uguns, apkaisa ar zaļumiem un ļauj ievilkties.
    Kad dārzeņi gatavi, pievieno kausēto sieru, lēnām samaisa. K...
  9. * Gatavošanas laiks ir ~80 min., bet tas ir individuāli, man jebkura ēdiena pagatavošana aizņem pāris stundas. Patīk gatavot ar sirdi un dvēseli!
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Lilita 2015. gada 24. novembris 23:00
Es jebkurā frikadeļu zupā frikadeles pievienoju,kad visi dārzeņi gandrīz miksti,jo kādēļ gan mazas frikadelītes jāvāra tik ilgi kā burkāni vai kartupeļi?
Čika čikita 2015. gada 4. novembris 14:04
Un kur tad makaroni jāliek ?
Sergejs 2015. gada 4. februāris 11:06
Labak butu neizmantot vegetu vispar.. Un lauru lapas pievienot 10min pirms zupas gatavibas un pectam iznemt lauru lapas. Jo lauru lapas dod rugtumu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas