Sākums > Receptes > Zupas

Frikadeļu siera zupa

2014. gada 10. janvāris
Foto: Aivars Leitons
Pagatavošana
80 min
1. Bļodiņā saliek baltmaizi, kurai nogriezta garoziņa, aplej ar pienu tā, lai visa maize būtu slapja. Piens padarīs frikadeles maigākas;
Foto: Aivars Leitons
2. Bļodā liek malto gaļu. Tālāk sarīvē sīpolus un ķiplokus pievieno gaļai. Pievieno arī izmērcēto baltmaizi, kurai pirms tam ar rokām nospiež pienu (tā nedrīkst būt piloši slapja, jo tad frikadeles sanāks putrā!). Vēl klāt pievieno 1 olu un garšvielas - sāli, maltos piparus, var Vegetu pēc patikas. Visu samaisa tā, lai izveidotos vienmērīga masa;
Foto: Aivars Leitons
3. Lielā katlā ielej ūdeni (līdz pusei) un uzvāra. Ar samērcētu karoti (tādā veidā frikadeles tik ļoti nepiņķējas) veido frikadelītes;
Foto: Aivars Leitons
4. Liek frikadeles verdošā ūdenī. Frikadeļu lielumu var izvēlēties pēc savas patikas. Kad visas frikadeles uztaisītas un ieliktas ūdenī, ļauj tām pavārīties aptuveni 10-15 minūtes atkarība no frikadeļu lieluma;
5. Kartupeļus sagriež kubiņos un caurdurī noskalo nost tā saucamo kartupeļu cieti;
Foto: Aivars Leitons
6. Burkānus sarīvē ar rupjo rīvi;
Foto: Aivars Leitons
7. Dārzeņus pievieno frikadelēm zupas ūdenī, klāt piemet pāris lauru lapas. Tāpat uzreiz var piebērt nedaudz sāls un Vegetas. Es vēl pivienoju sagrieztu sīpolu un papriku. Tam visam ļauj vārīties aptuveni 20 min. vai, līdz dārzeņi ir mīksti;
8. Kad dārzeņi gatavi, pievieno kausēto sieru, lēnām samaisa. Kad zupa uzvārās, noņem no uguns, apkaisa ar zaļumiem un ļauj ievilkties.
Foto: Aivars Leitons
9. * Gatavošanas laiks ir ~80 min., bet tas ir individuāli, man jebkura ēdiena pagatavošana aizņem pāris stundas. Patīk gatavot ar sirdi un dvēseli!
10. Labu apetīti!
Uz augšu