Sākums > Receptes > Zupas

Brokoļu krēmzupa ar klimpām

2014. gada 2. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Gatavo klimpas: katliņā ielej ūdeni, pievieno sviestu, uzvāra, līdz sviests izkūst, ber mazā strūklakā mannu un maisa, līdz masa uzbriest un saveļas kamolā, skaisti atdaloties no katliņa malām;
2. Mannas masu nedaudz atdzesē, pārliekot citā traukā. Iemaisa uz smalkās rīves sarīvētu sieru un olu;
3. Ļaujam masai padzist. Pa to laiku gatavo zupu: katliņā lej eļļu, pievieno sagrieztu sīpolu, apcep 2-3 minūtes, ik pa laikam apmaisot;
4. Pievieno nomizotu, mazos gabaliņos sagrieztu rāceni, apcep visu kopā zem vāka 5 minūtes;
5. Pievieno brokoļus un sautē zem vāka, līdz viss ir kļuvis mīksts - ap 10 minūtēm;
6. Kamēr dārzeņi vārās, izveido klimpas: ar mitrām rokām ņem masu un veido pavisam nelielas apaļas bumbiņas;
7. Kad dārzeņi ir mīksti, pielej nedaudz piena, sablenderē, liek uz uguns un iemaisa sieru, līdz tas sajaucas ar masu. Pielej vēl tik daudz piena, lai izveidojas vajadzīgā, vēlamā konsistence. Pievieno sāli, piparus un uzvāra;
8. Uzvāra katliņā ūdeni un liek iekšā klimpas. Sakot ar uzpeldēšanas brīdi, vāra 2 minūtes. Klimpas uzbriest un kļūst nedaudz lielākas;
9. Zupu pasniedz ar siera klimpām, dekorē ar brokoļa ziediņu un paprikas pulveri.
10. * Gan zupa, gan klimpas ir ļoti maigas. Pēc katras karotītes vien gribas sacīt: " Mmmm."
11. * Zupa patiks kā lieleim tā maziem. Klimpas ir tik gaisīgas, mutē kūstošas.
12. Labu apetīti!
Uz augšu