Mannas kukulītis

2013. gada 27. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Bļodā ieber mannas putraimus, tad 1 glāzi kviešu miltu un raugu. Visu izmaisa;
2. Citā traukā sakuļ olu ar sāli, cukuru, krēmsieru un ūdeni;
3. Lej škidro maisījumu pie sausā, izmaisa un ļauj 20 minūtes atpūsties, lai manna nedaudz uzbriest;
4. Pēc tam pakāpeniski ber klāt miltus, mīca maigu, elastīgu mīklu. Tai nav jalīp pie rokām un nav arī jābūt stingrai, miltainai;
5. Liek mīklu ar eļļu iesmērētā bļodā. Apsedz ar pārtikas plēvi vai iesaiņo maisiņā bez caurumiem. Raudzē silta vietā stundu vai, līdz mīkla dubultojas apjomā;
6. No maizes izveido skaistu kukulīti. Ar asu nazi iegriež rieviņas (var arī bez). Apsedz ar dvieli, noliek siltā vietā vēl uz 20 minūtēm;
7. Apsmērē kukulīti ar siltu pienu un apkaisa ar mannu. Cep jau iepriekš ap 200 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes vai, līdz kukulītis kļuvis skaisti brūns. Gatavu kukulīti ietinam dvielī, ļaujam atdzist.
8. * Gatavā kukulīša svars ir aptuveni 550 grami.
9. Labu apetīti!
Uz augšu