Sākums > Receptes > Zupas

Vistas buljona zupa

2013. gada 27. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Gatavo nūdeļu mīklu: sarīvē sieru uz smalkās rīves. Samaisa bļodā sieru, olu, sāli, ūdeni;
2. Pakāpeniski iemaisa miltus līdz mīkla ir mīcāma. Mīca, pievienojot miltus, līdz mīkla nelīp pie rokām. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm;
3. Katliņā ielej ūdeni, liek vārīties stilbiņu kopā ar garšvielām;
4. Sarīvē burkānu uz rupjās rīves. Sīpolu smalki sagriež, apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā , tad pievieno burkānus. Apcepam visu kopā vēl 5 minūtes;
5. Pannas sastāvu liek katlā. Stilbiņam atdala gaļu no kaula. Gaļu liek atpakaļ katlā. Visu uzvāra;
6. Nūdeļu mīklu izrullē uz virsmas, kas nobērta ar miltiem. Rullē ļoti plānu. Mīkla ir ļoti maiga, elastīga, viegli rullējama, vienīgi ir arī lipīga, tādēļ viegli jāapber ar miltiem rullēšanas procesā;
7. Sagriež mīklu planās strēmelēs. Būtībā garums un platums pēc vēlēšanās, kādas pašiem gribas nūdeles;
8. Daļu nūdeļu liek zupas katlā un vāra ap 5 -7 minūtēm. Nūdeles liek tik, cik paši vēlas, lai tās būtu zupā. Pārējās uzvārīju sāls, eļļas ūdenī, un būs vēl viens ēdiens. Maigas gardas nūdeles ar mērcīti. Vai arī liek nūdeles uz dvieļa, lai apkalst, tad kādā kārbiņā un saldētava iekšā - kad vēlamies, tad uzvāram;
9. Lej zupu bļodiņā.
10. * Siers dod gan aromātu, gan izmaina garšu, padarot nūdeles maigas konsistences, kas mutē tik pat kā kūst.
11. Labu apetīti!
Uz augšu