Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķirbju pankūkas ar zaļajiem zirnīšiem

2013. gada 23. decembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Ķirbi un sieru sarīvē uz smalkās rīves.
2. Pielej kefīru, iemaisa olu, sāli, mannu, miltus.
3. Zaļos zirnīšus aplej ar verdošu ūdeni, pēc pāris sekundēm, kad tie atkusuši, notecina un uzlej ledus aukstu ūdeni. Šādi zirnīši cepoties nezaudēs savu zaļo krāsu.
4. Iemaisa zirnīšus mīklā. Ja mīkla škiet loti šķidra, kas var gadīties atkarībā no ķirbja šķirnes, pievieno vēl mannu.
5. Liek ar karoti uz pannas pankūkas, cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm uz vidējas uguns.
6. Pasniedz ar krējumu, kam pievienotas dilles un lociņi.
Labi garšo kā siltas, tā aukstas.

Labu apetīti!
Uz augšu