Šokolādes dzēriens ar olu krēmu

3 1

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 2 gab. olu dzeltenumi
  • 100 ml saldais krējums vai piens
  • 300 ml piens
  • 10 g vaniļas cukurs
  • 2 ēd. k. kakao pulveris (nesaldināts)
  • 2 ēd. k. cukurs
  • 100 ml saldais krējums + 1 ēd. k. cukurs

Pagatavošana

20 min.
  1. Olas dzeltenumus samaisa ar cukuru un vaniļas cukuru. Pielej 100 ml piena vai saldā krējuma (ar saldo krējumu masa būs biezāka, ar pienu - škidrāka);
  2. Ar putojamo slotiņu visu izmaisa, līdz masa ir viendabīga;
  3. Liek karsēties uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē. Karsē apmēram 10 minūtes, lai izkarsējās jēlu olu dzeltenumu piegarša (dažu firmu olām mēdz būt gan piegarša, gan smarža ne tāda, kā vēlētos, tādēļ to izkarsē un būs kārtībā);
  4. Kad krēms ir sabiezējis, izkarsējies, pievieno kakao pulveri, samaisa līdz viendabīgai masai. Pielej 100 ml piena un atkal izmaisa, liek vēlreiz karsēties un pielej atlikušos 200 ml piena;
  5. Maisa karsējot aptuveni 5 minūtes. Atdzesē vai arī pasniedz kā karsto šokolādi.
  6. * Es atdzesēju, lai varētu izdekorēt un pasniegt ar saputotu saldo krējumu.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Linda-Elīza 2014. gada 19. marts 18:55
Cik cilvēkiem ar to pietiek? :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni