Olu liķieris

2013. gada 21. decembris
Foto: Shutterstock.com
Pagatavošana
30 min
1. Olas dzeltenumiem pievieno cukuru un kārtīgi izmaisa ar putojamo slotiņu.
2. Uzsilda pienu viegli siltu un iemaisa olu masā.
3. Liek uz mazas uguns karsēties, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē (ne mazāk kā 10 minūtes). Krēms var ātrāk sabiezēt, bet turpina to karsēt, lai kārtīgi izkarsējas jēlu olu dzeltenumu piegarša.
4. Ļauj dzērienam pilnība atdzist. Šo olu krēmu var kārtīgi sablendēt, lai ir maigāks un gaisīgāks. Tam pievieno alkoholu, visu sajauc - var ar blenderi, ar šeikeri vai vienkārši samaisīt. Papildus izlaižam caur sietiņu vai marli, lai ir viendabīgs.
5. Lej pudelē un ļauj nostāvēties ledusskapī, līdz atdziest.
* Alkohola daudzums uz šī vārītā krēma daudzumu būtībā ir pēc katra garšas - kuram vieglāks, kuram stiprāks tīk.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu