Cepta siera kūka ar biezpienu

5 1

Sastāvdaļas

  • 300 g cepumi
  • 100 g sviests
  • 40 g vājpiena biezpiens
  • 3 gab. olas
  • 150 g saldais krējums
  • 100 g cukurs
  • 1 tēj. k. vaniļas cukurs
  • Rīvēta citrona miziņa
  • Sviests

Pagatavošana

30 min.
  1. Cepumus ar blenderi saberž līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem un samaisa kopā. Tortes veidni (24 cm) izklāj ar cepamo papīru;
  2. Iegūto masu ar rokām izlīdzina pa tortes veidni, kārtīgi izklājot un piespiežot pie veidnes dibena un malām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai un cep 5–10 minūtes. Tad veidni izņem no krāsns un ļauj pamatnei atdzist;
  3. Biezpienu samaisa kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvēto citrona miziņu un olām;
  4. Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno siera masai;
  5. Sagatavoto krēma masu ielej cepumu mīklas groziņā, veidni liek krāsnī uz aptuveni 50–60 minūtēm. Cep 150 °C temperatūrā;
  6. Kad kūka ir gatava, to izņem no krāsns un atstāj dzesēties. Kūku sagriež, kad tā atdzisusi, lai gabaliņi stingri turētos kopā.
  7. Labu apetītī!

Komentāri

Sanita 2014. gada 7. marts 13:50
ļoti laba recepte. Kūka sanāca dikti garda! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize