Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Cepta siera kūka ar biezpienu

2013. gada 17. decembris
Foto: Signe
Pagatavošana
30 min
1. Cepumus ar blenderi saberž līdz smilšu konsistencei. Sviestu izkausē, pievieno cepumiem un samaisa kopā. Tortes veidni (24 cm) izklāj ar cepamo papīru;
2. Iegūto masu ar rokām izlīdzina pa tortes veidni, kārtīgi izklājot un piespiežot pie veidnes dibena un malām. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai un cep 5–10 minūtes. Tad veidni izņem no krāsns un ļauj pamatnei atdzist;
3. Biezpienu samaisa kopā ar cukuru, vaniļas cukuru, rīvēto citrona miziņu un olām;
4. Saldo krējumu saputo stingrās putās un pievieno siera masai;
5. Sagatavoto krēma masu ielej cepumu mīklas groziņā, veidni liek krāsnī uz aptuveni 50–60 minūtēm. Cep 150 °C temperatūrā;
6. Kad kūka ir gatava, to izņem no krāsns un atstāj dzesēties. Kūku sagriež, kad tā atdzisusi, lai gabaliņi stingri turētos kopā.
7. Labu apetītī!
Uz augšu