Sākums > Receptes > Zupas

Dārzeņu biezzupa ar cāļa šķiņķi un kausētu sieru

2013. gada 13. decembris
Foto: Putnu fabrika Ķekava
Pagatavošana
40 min
1. Dārzeņus notīra, nomazgā un cietākos - burkānus, kartupeļus, ziedkāpostus - sagriež mazākos gabalos. Visu liek palielā katlā, pieber nedaudz sāls un pārlej ar ūdeni, lai visi dārzeņi būtu pārklāti. Ūdeni nevajag pieliet par daudz, ja beigās sanāks par biezu tad var pieliet klāt;
2. Dārzeņus vāra, kamēr tie kļūst mīksti, tad pieliek buljona kubiņu un vāra, kamēr tas izšķīst;
3. Pa to laiku smalki sagriež cāļa šķiņķi un apcep. Katlu ar dārzeņiem ņem nost no uguns un sablenderē viendabīgā masā. Tas jādara uzmanīgi, lai neapplaucētos;
4. Kad dārzeņi sablenderēti, pielej saldo krējumu un pieliek 1/3 paciņas kausētā siera, sablenderē vēlreiz. Beigās pievieno apcepto cāļa šķiņķi, var pievienot smalki sagrieztus lociņus.
5. * Pasniedz ar grauzdiņiem.
6. Labu apetīti!
Uz augšu