Balto pupiņu vistas zupa

3 1

Sastāvdaļas

  • 300 g vistas gaļas bez kauliem
  • 2 tējk. eļļas
  • 1 sīpols
  • 4 gab. ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kaltētas raudenes
  • 1 /2 tējk. sarkano piparu
  • 1 zaļa paprika
  • 200 g kaltētu balto pupiņu
  • 3 gl. vistas buljona
  • 1 /2 gl. saldā krējuma
  • Pētersīļi vai kinza
  • Sāls
  • Malti melnie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Pupiņas iemērc ūdenī un atstāj uz 7–10 stundām. Ūdeni nolej, pupiņas pārlej ar svaigu ūdeni un vāra 30–40 minūtes, nokāš un 1 glāzi šķidruma saglabā.
  2. Sīpolus un ķiplokus smalki sagriež, pieber sarkanos piparus, raudeni un 3 minūtes sautē katliņā sakarsētā eļļā.
  3. Pievieno kubiciņos sagrieztu zaļo papriku un gabaliņos sagrieztu vistas gaļu, maisot visu cep vēl 15 minūtes.
  4. Pielej buljonu, saldo krējumu, saglabāto pupiņu novārījumu, pievieno novārītās pupiņas un vāra vēl 10 minūtes, pēc garšas pieliek sāli un maltus melnos piparus. Ņem vērā! Vārot pupiņas, sāls klāt jāliek tikai tad, kad pupiņas jau ir mīkstas, citādi miziņa kļūs cieta.
  5. * Pasniedzot pārber ar smalki sagrieztiem pētersīļiem vai kinzu.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Mg 2016. gada 29. maijs 14:44
Ļoti garsigi sanaca, vienigi nakamreiz neliksu zalo papriku, tas zupu dara rugtu...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas