Sākums > Receptes > Salāti

Ķekavas dārzeņu salāti ar cāļu aknām

2013. gada 12. decembris
Foto: Putnu fabrika Ķekava
Pagatavošana
80 min
1. Pagatavo marinādi - minerālūdeni un ½ glāzi citronu sulas ielej bļodā, pievieno sāli un piparus.
2. Cāļu aknas sagriež un liek sagatavotajā marinādē apmēram uz vienu stundu.
3. Tikmēr sagriež zaļumus – baziliku, dilles, ķiploku, rukolu un papriku, visu liek bļodā un samaisa.
4. Pagatavo salātu mērci – ņem ½ glāzi citronu sulas, pievieno eļļu, sāli un piparus.
5. Kad aknas iemarinētas (pēc 1 h), tās cep sviestā uz pannas 5 – 7 minūtes.
6. Gatavas aknas pievieno salātiem, samaisa un pārlej ar mērci.
7. Svarīgi atcerēties, ka iemarinētas aknas būs gaiši sārtā krāsā un ar īpaši labu garšu.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu