Šokolādes kēksiņi

2013. gada 1. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Pirmajā traukā ieliek sviestu un mazliet izkausē virs katla ar verdošu ūdeni. Kad sviests ir mazliet izkusis, pievieno 1 tējkaroti vaniļas, tad ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc kopā, līdz masa ir daudz maz vienmērīga.
2. Atsevišķā traukā sakuļ kopā olas, cukuru un pienu. Iejauc visu sviesta masā.
3. Trešajā traukā sadala šokolādi mazos gabaliņos, pievieno kakao, miltus, cepamo pulveri un sāli. Samaisa un pievieno visu sviesta masai.
4. Uzsilda cepeškrāsni 180 - 200 °C (vecajām krāsnīm) vai 5-6 (jaunajām). Ieliek papīra formiņas traukā un ielej masu līdz pusei (cepšanas laikā masa uzpūtīsies). Pēc garšas var pievienot brokastu pārslas (cepšanas laikā tās iegrims līdz kēksiņa vidum). Cep 20-25 minūtes.
5. Cepšanas laikā pārbauda, vai gatavs, ar zobu bakstāmo - iedur līdz galam un izvelk. Ja pie zobu bakstāmā gandrīz nekas nav pielipis, tad ir gatavs.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu