Šokolādes kēksiņi

4 1
Šokolādes kēksiņi
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 330 ml piena
  • 1 glāze/s kakao pulvera (225 ml)
  • 3 olas
  • 100 g šokolādes
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 150 g sviesta
  • 1 tējk. vaniļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • Brokastu pārslas
  • Milti

Pagatavošana

60 min.
  1. Pirmajā traukā ieliek sviestu un mazliet izkausē virs katla ar verdošu ūdeni. Kad sviests ir mazliet izkusis, pievieno 1 tējkaroti vaniļas, tad ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc kopā, līdz masa ir daudz maz vienmērīga.
  2. Atsevišķā traukā sakuļ kopā olas, cukuru un pienu. Iejauc visu sviesta masā.
  3. Trešajā traukā sadala šokolādi mazos gabaliņos, pievieno kakao, miltus, cepamo pulveri un sāli. Samaisa un pievieno visu sviesta masai.
  4. Uzsilda cepeškrāsni 180 - 200 °C (vecajām krāsnīm) vai 5-6 (jaunajām). Ieliek papīra formiņas traukā un ielej masu līdz pusei (cepšanas laikā masa uzpūtīsies). Pēc garšas var pievienot brokastu pārslas (cepšanas laikā tās iegrims līdz kēksiņa vidum). Cep 20-25 minūtes.
  5. Cepšanas laikā pārbauda, vai gatavs, ar zobu bakstāmo - iedur līdz galam un izvelk. Ja pie zobu bakstāmā gandrīz nekas nav pielipis, tad ir gatavs.

    Labu apetīti!
    Cepšanas laikā pārbauda, vai gatavs, ar zobu bakstāmo - iedu...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Roberts 2016. gada 21. jūnijs 14:51
Pēc bildes izskatās ļoti garšīgi!!! Bet ko var izmantot šokolādēs vietā?
loreta gulbe 2016. gada 16. jūnijs 14:42
Cik kopa keksiņi sanaks
monta 2016. gada 28. februāris 19:56
liku klāt pus otru glāzi miltus, man keksiņi bija pielipuši pie papīra formiņām, garša neslikta , bet diezgan patrekni ,ļoti var just sviesta garšu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize