Sākums > Receptes > Uzkodas

Veselīgie kāpostu čipsi

2013. gada 29. novembris
Foto: Ieva Samule
Lieliska vēlā vakara, vai ikdienas uzkoda, kas garšos arī bērniem.
Pagatavošana
30 min
1. Virziņkāpostus noskalo un, saplēšot nelielās lapiņās, liek uz cepamās pamatnes;
Foto: Ieva Samule
2. Ar olīveļļu apsmēre katru lapiņu, lai rezultātā tās sanāktu kraukšķīgas;
Foto: Ieva Samule
3. Apber ar nelielu daudzumu sāls un pipariem, pārkaisa sezama sēkliņas. Variācijas ir visdažādākās, var apsmidzināt ar BBQ spreju vai uzpilināt nedaudz sojas mērcītes;
4. Uzsilda cepeškrāsni 150 grādos un cep 20-25 min. Diezgan ātri var pārcepties, tāpēc pēc 20 min jāpārbauda, vai ir gatavs;
5. Ņem ārā no cepeškrāsns, gaida, līdz atdziest un bauda veselīgos čipšus.
6. Labu apetīti!
Uz augšu