Sākums > Receptes > Uzkodas

Mimoza olas ar tunci

2013. gada 27. novembris
Foto: Lelde Stībele
Šo ēdienu franči pasniedz kā uzkodas.

Recepte sākotnēji tika rakstīta priekš 40 personām jauniešu apmaiņas projekta ietvaros, taču receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem.
Pagatavošana
60 min
1. Karstā ūdenī vāra olas 10 minūtes un pēc tam ieliek tās aukstā ūdenī atdzesēties;
2. Noloba čaumalas un olas gareniski pārgriež;
3. Izņem dzeltenumu un pusi no tiem sajauc ar majonēzi un tunci;
4. Sajauc ar sāli un pipariem;
5. Pilda olas baltumus ar maisījumu un apkaisa ar pārējo dzeltenumu;
6. Garnē ar tomātiem, pētersīļiem un olīvām.
7. Labu apetīti!
Uz augšu