Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Tradicionālā kefīra ābolmaize

2013. gada 18. novembris
Foto: Inga
Pagatavošana
60 min
1. Nomizo un sagriež daudz ābolu un ber iekšā iepriekš ietaukotā cepamtraukā. Ābolus nežēlo, jābūt ļoti daudz - pilns trauks. Šīs receptes noslēpums ir ābolu daudzumā;
Foto: Inga
2. Mīklas sastāvdaļas visas reizē sablenderē bļodiņā. Pārlej pēc iespējas vienmērīgāk pār āboliem cepamtraukā. Šajā stadijā nav jāsatraucas, ja šķiet, ka mīklas ir maz, bet ābolu par daudz. Viss būs OK;
Foto: Inga
3. Tajā pašā bļodiņā (nav jāmazgā un blenderis arī nav jādezinficē) sablenderē krējumu, olas un cukuru. To arī vienmērigi uzlej pa virsu āboliem. Pēc gaumes, var pievienot kanēli un vaniļas cukuru;
4. Trauku liek iekšā cepeškrāsnī un cep 180 grādos aptuveni 30-40 minūtes. Ik pa laikam uz beigām uzmana, lai nepiedeg.
5. * Šī ābolmaize ir garšīga gan karsta ar karoti saldējuma pa virsu, gan atdzisusi bez nekā. Sanāk mitra un ļoti garšīga.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu