Sākums > Receptes > Deserti

Ābolpīrāgs no smilšu mīklas

2013. gada 30. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
120 min
1. Bļodā iesijā miltus un pieliek klāt gabaliņos sagriestu sviestu/margarīnu, paņem ar rokām un samīca, pievieno ūdeni, cukuru un šķipsniņu sāls un atkal samīca izveidojot bumbu.
2. Bumbu ieliek ledusskapī 30min - 24h. Pēctam izņem mīklu un sadala divās daļās katru daļu izrullē, lai tā būtu lielāka par otru.
3. Sagriež ābolus mazos gabaliņos pievieno cukuru un kanēli, ja ir vēlēšanās tajā izrullētajā gabliņā ieliekam ābolus un otru daļu liekam virsū un maliņas kārtīgi saspiežam.
4. Lai virsa būtu brūnāka to apsmērē ar olu vai pienu, liek cepeškrāsnī uz 150 grādiem, bet var likt arī mikroviļņu krāsnī.
5. Labu apetīti!
Uz augšu