Vistas krūtiņa čīliešu gaumē

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 tējk. čili piparu pulvera
  • 2 tējk. kurkumas pulvera
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • 4 vistas krūtiņas filejas
  • (apm. 150 g katra)
  • Dārzeņu salātiem:
  • 1 kārbiņa sarkano vai melno pupiņu (neto svars 400 g)
  • 1 sarkanās paprikas pāksts
  • 150 g cukini vai salātu gurķu
  • 1 sarkanais sīpols, sāls un pipari
  • 1 ēd. k. sarkanvīna etiķa
  • 2 ēd. k. olīveļļas

Pagatavošana

42 min.
  1. Sīpolu un ķiploku notīriet un rupji sakapājiet. Sakuliet viendabīgā biezenī kopā ar čili piparu pulveri, kurkumu, kā arī citrona sulu. Sajauciet kopā ar olīveļļu.
  2. Vistas krūtiņas filejas apsāliet. Filejas apviļājiet čili pastā un traukā ar vāku marinējiet, kamēr tiek gatavoti salāti. Grilu uzskarsējiet līdz vidēji stipram karstumam.
  3. Sietā noteciniet pupiņas. Papriku un cukini notīriet, nomazgājiet un sagrieziet nelielos kubiņos. Visas šīs sastāvdaļas lieciet bļodā, samaisiet ar sāli, pipariem, etiķi, kā arī olīveļļu. Pēc tam uzlieciet vāku un ļaujiet ievilkties tik ilgi, kamēr tiek grilēta gaļa.
  4. Gaļu lieciet uz grila režģa un grilējiet karstā grilā apmēram 6 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava un, iedurot tajā, šķidrums, kas iztek, ir dzidrs. Gatavo gaļu noņemiet no režģa, sagrieziet slīpās šķēlēs šķērsām šķiedrām un izkārtojiet tās uz dārzeņu salātiem.
  5. Vistas krūtiņas filejas apviļājiet čili pastā, to piespiežot vai ar īsu, platu nazi vienmērīgi izlīdzinot pastu uz abām filejas pusēm.
  6. Ja cukini vietā ņemat gurķus, pagrieziet tos gareniski uz pusēm, izņemiet sēklas un sagrieziet 1/2 cm platās, garās strēmelītēs, kuras pēc tam šķērsām sagrieziet kubiņos.
  7. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni