Sākums > Receptes > Deserti

Ābolkūka negaidītiem ciemiņiem

2013. gada 24. oktobris
Foto: Silvija
Pagatavošana
60 min
1. Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru, pievieno miltus, cepamo pulveri, vanelīna cukuru un pusīti tēj.k kanēli (kanēli, ja negrib var nelikt) visu sajuc viendabīga masā..
2. Nomizo ābolus, iztīra sēklotni un sagriež mazos gabaliņos, pievieno klāt mīklai. Ieziež cepamo trauku ar sviestu vai eļļu un ielej cepamajā traukā mīklu.
3. Kūku cep 180'C, apmēram 40-50 min. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti, iedurot to kūkas viducītī vai maliņā. Irbulītim jābut sausam.
4. (es kad cepamtrauku iesmereju ar taukvielām, mazliet apakšā iekaisu manna, un tad lieku mīklu iekšā.)
5. Labu apetīti!
Uz augšu