Garfīlda lazanja

2013. gada 20. oktobris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
70 min
1. Sīpolus smalki sagriež, sarīvē ķiplokus, acep (līdz zeltaini brūni).
2. Pievieno gaļu, sāli, piparus, apcep.
3. Tomātiem noņem mizu, sagriež kubiciņos, pievieno gaļai.
4. Tad pievieno saldo krējumu, uzliek vāku un pasautē kādas 10 min.
5. Cepampannā kā pirmo ielej mērci tā, lai nosedz apakšu, kas izvedojusies gaļas masai (nevis pašu gaļas masu to, bet tieši šķidrumu), tad liek pirmo kārtu plāksnes. Pa virsu gaļas masu, tai pa virsu mazliet uzrīvē sieru, tad atkal plāksnes. Tad atkal gaļas masu, mazliet rīvēta siera. Atkal plāksnes, un tad bagātīgi rīvētu sieru.
6. Liek cepeškrāsnī uz ~ 40 min. 160 - 180 grādos.
7. P.S. Garšvielas vari likt visādas vēl klāt, piemēram, baigi labi piederas baziliks, čili pipari.
8. Var gaļas masai pielikt arī sarkano papriku, un burkānus. Tad tās garšas bagātīgākas un vairāk sanāk. Bet ja nu liec burkānus, tad tie jāliek rīvēti sākumā kopā ar sīpoliem un ķiplokiem. Papriku var kopā ar tomātiem pēc gaļas kārtas pielikt.
9. Labu apetīti!
Uz augšu