Garfīlda lazanja

5 1
Garfīlda lazanja
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums lazanjas plākšņu
  • 600 g maltas cūkgaļas
  • 600 g maltas liellopa gaļas
  • 200 g saldā krējuma
  • 500 g Krievijas siera
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 3 sīpoli
  • 5 tomāti
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

70 min.
  1. Sīpolus smalki sagriež, sarīvē ķiplokus, acep (līdz zeltaini brūni).
  2. Pievieno gaļu, sāli, piparus, apcep.
  3. Tomātiem noņem mizu, sagriež kubiciņos, pievieno gaļai.
  4. Tad pievieno saldo krējumu, uzliek vāku un pasautē kādas 10 min.
  5. Cepampannā kā pirmo ielej mērci tā, lai nosedz apakšu, kas izvedojusies gaļas masai (nevis pašu gaļas masu to, bet tieši šķidrumu), tad liek pirmo kārtu plāksnes. Pa virsu gaļas masu, tai pa virsu mazliet uzrīvē sieru, tad atkal plāksnes. Tad atkal gaļas masu, mazliet rīvēta siera. Atkal plāksnes, un tad bagātīgi rīvētu sieru.
  6. Liek cepeškrāsnī uz ~ 40 min. 160 - 180 grādos.
  7. P.S. Garšvielas vari likt visādas vēl klāt, piemēram, baigi labi piederas baziliks, čili pipari.
  8. Var gaļas masai pielikt arī sarkano papriku, un burkānus. Tad tās garšas bagātīgākas un vairāk sanāk. Bet ja nu liec burkānus, tad tie jāliek rīvēti sākumā kopā ar sīpoliem un ķiplokiem. Papriku var kopā ar tomātiem pēc gaļas kārtas pielikt.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Profila foto
Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs 2017. gada 20. jūlijs 12:53
JM, receptes autors lazanjas pagatavošanai izmantojis 1,2 kg gaļas, taču, ja nevēlaties, lai gaļa dominētu, daudzumu pēc paša ieskatiem var samazināt. Autora norādītais gaļas daudzums būs piemērots lielākam un dziļākam traukam lazanjas gatavošanai.
JM 2017. gada 17. jūlijs 14:51
Kopā tiešām 1.200 kg gaļas? Vai tas ir 600g vai 600g?
Vitālijs no Ulbrokas 2016. gada 26. marts 11:08
Pagatavoju vegānu versiju - vnk debešķīgi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni