Ķirbju kūka

2013. gada 15. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms sagatavo ķirbju biezeni. Liek katliņā sagrieztu ķirbi, pievieno smilšērkšķu nektāru, brūno cukuru un novāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis izjūk.
2. Sakuļ ar mixeri un pievieno sviestu. 2/3 masas vajadzēs biskvītam, bet 1/3-krēmam.
3. Olu baltumus un dzeltenumus sakuļ atsevišķi. Kad ķirbju krēms atdzisis, sajauc to ar sakultajiem olu dzeltenumiem, pievieno cepamo pulveri un miltus. Iecilā olu baltumus.
4. Liek cepamajā formā un cep līdz 180C sakarsētā krāsnī 20min.
5. Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēmu. Sakuļ saldo krējumu un pievieno ķirbju biezeni.
6. Kad biskvīts gatavs un atdzisis, tam virsū klāj krēmu, bagātīgi pārber ar svaigām ogām.
7. Dekoram var izmantot arī grauzdētas ķirbju sēklas un marinētus ķirbju kubiņus.
8. Labu apetīti! :)
Uz augšu