Picas un pīrāgu mīkla

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 -600 g milti
  • 1 ola
  • 6 ēd.k cukurs
  • 1 tējk. sāls
  • 14 g sausais raugs
  • 70 ml eļļa
  • 250 ml silts ūdens
  • Nav obligāti !!! Cepamais pulveris-(1tējk)

Pagatavošana

90 min.
  1. Šī rauga mīkla ir piemērota picām, pīrādziņiem un plātsmaizēm.
  2. Ieber bļodā apmēram 400 g miltu. Pievieno cukuru, sāli, raugu, vēl klāt var pievienot cepamo pulveri.
  3. Izveido miltos mazu bedrīti un pievieno klāt olu. Pēc tam pievieno eļļu un siltu ūdeni, silts ūdens vajadzīgs, lai raugs labāk uzrūgst, bet ūdens nedrīks būt karsts.
  4. Visu mīca ar rokām un pieber klāt miltus, tā, lai mīkla būtu mīksta un neliptu klāt pie rokām. Mīklu labi būtu pamīcīt kādas 5 min, jo mīklai mīcot tiek pievienots gaiss, un mīkla labāk rūgst un būs gaisīgāka.
  5. Mīklu liek siltā vietā, lai 1 reizi uzrūgst, pēc tam atkal mīklu pamīca, lai mīkla uzrūgst vēlvienu reizi.
  6. Kad mīkla uzrūgusi 2 reizas, tad viņa ir gatava burvju darbiem.
  7. 1 šāda mīkla pietiek: 2 lielām plātnēm (picai vai plātsmaizei) vai 40 pīrādziņiem.
  8. Lai labi garšo!

Komentāri

Laura 2016. gada 5. marts 13:49
kadus miltus var izmantot?
Toms 2016. gada 29. februāris 17:38
Prieks, ka daudziem patika!
Kojās "kopmītnēs" bieži nācās gatavot ar šo mīklu, pat cilvēki kas centās ievērot diētu, ik pa laikam viesojās virtuvē :) .Koju laiks jau garām, bet katri Saulgrieži tiek sagaidīti ar pīrādziņiem!
gufra 2015. gada 19. maijs 10:46
Vakar pamēģināju šo mīklu, sanāca ļoti laba. Mīksta un garšīga. Liels paldies par šo recepti

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize