Picas un pīrāgu mīkla

2013. gada 7. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
90 min
1. Šī rauga mīkla ir piemērota picām, pīrādziņiem un plātsmaizēm.
2. Ieber bļodā apmēram 400 g miltu. Pievieno cukuru, sāli, raugu, vēl klāt var pievienot cepamo pulveri.
3. Izveido miltos mazu bedrīti un pievieno klāt olu. Pēc tam pievieno eļļu un siltu ūdeni, silts ūdens vajadzīgs, lai raugs labāk uzrūgst, bet ūdens nedrīks būt karsts.
4. Visu mīca ar rokām un pieber klāt miltus, tā, lai mīkla būtu mīksta un neliptu klāt pie rokām. Mīklu labi būtu pamīcīt kādas 5 min, jo mīklai mīcot tiek pievienots gaiss, un mīkla labāk rūgst un būs gaisīgāka.
5. Mīklu liek siltā vietā, lai 1 reizi uzrūgst, pēc tam atkal mīklu pamīca, lai mīkla uzrūgst vēlvienu reizi.
6. Kad mīkla uzrūgusi 2 reizas, tad viņa ir gatava burvju darbiem.
7. 1 šāda mīkla pietiek: 2 lielām plātnēm (picai vai plātsmaizei) vai 40 pīrādziņiem.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu