Rudentiņa salāti

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 vidēji liels burkāns (150-200 g)
  • 1 puravs (ap 100 g)
  • 2 cieti skābi āboli (300 g)
  • 1 selerijas sakne (150 g)
  • Sula no 1 citrona
  • 1 tējk. sāls

Pagatavošana

20 min.
  1. Burkānus notīra, sarīvē uz sakņu rīves stienīšos vai skaidiņās.
  2. Puravam nogriež saknes daļu un tumši zaļās lapas. Palikušo sagriež ļoti sīki.
  3. Ābolus nomizo, izņem sēklotni un sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Nomizo arī selerijas sakni un sarīvē tāpat kā burkānus.
  4. Saliek bļodā dārzeņus un augļus. Piespiež citrona sulu, pieliek sāli un cukuru. Rūpīgi izmaisa.
  5. Ļauj salātiem kādu stundu savilkties, apmaisa vēlreiz. Vislabāk šos salātus gatavot iepriekšējā dienā, sapildīt burciņā un pa nakti ielikt ledusskapī - tad garšas būs savienojušās.
  6. Pasniedz pie gaļas vai zivs ēdieniem.
  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

kirils 2013. gada 15. novembris 09:20
es ari gribu sitos paprovet
Nadīna 2013. gada 6. oktobris 19:01
Es noteikti uztaisīšu. Izskatās garšigi. Lasot jau man siekalas tecēja.
Anna 2013. gada 6. oktobris 18:58
Man ar sanāca ļoti garšīgi un vēl uz ziemu uztaisīšu noteikti. Iesaku jums.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti