Sākums > Receptes > Salāti

Rudentiņa salāti

2013. gada 6. oktobris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
20 min
1. Burkānus notīra, sarīvē uz sakņu rīves stienīšos vai skaidiņās.
2. Puravam nogriež saknes daļu un tumši zaļās lapas. Palikušo sagriež ļoti sīki.
3. Ābolus nomizo, izņem sēklotni un sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Nomizo arī selerijas sakni un sarīvē tāpat kā burkānus.
4. Saliek bļodā dārzeņus un augļus. Piespiež citrona sulu, pieliek sāli un cukuru. Rūpīgi izmaisa.
5. Ļauj salātiem kādu stundu savilkties, apmaisa vēlreiz. Vislabāk šos salātus gatavot iepriekšējā dienā, sapildīt burciņā un pa nakti ielikt ledusskapī - tad garšas būs savienojušās.
6. Pasniedz pie gaļas vai zivs ēdieniem.
7. Labu apetīti!
Uz augšu